Ondiz

En romanidé.

5 WAYS TO ENSURE YOU HAVE A SUCCESSFUL TECHNOLOGY IMPLEMENTATION 5 WAYS TO ENSURE YOU HAVE A SUCCESSFUL TECHNOLOGY IMPLEMENTATION
Att implementera en ny tekniklösning i ditt företag är en stor sak, och anpassningsförmåga är en stor del av framgångsrik förändring. Det är inte lätt... 5 WAYS TO ENSURE YOU HAVE A SUCCESSFUL TECHNOLOGY IMPLEMENTATION

Att implementera en ny tekniklösning i ditt företag är en stor sak, och anpassningsförmåga är en stor del av framgångsrik förändring.

Det är inte lätt att packa upp och flytta alla dina tillhörigheter till ett nytt hus, och om du kastar ett längdland i blandningen får du en känsla av hur mycket planering och förberedelser som krävs för att konvertera från en programvara till en annan .

Vi har sammanställt några tips som kan hjälpa inte bara med en Orion-implementering, utan också med all teknik du vill implementera.

VET ATT ATT ÄNDRING KAN SOM MÅTT HÅRA

Här på Orion förstår vi förändring bättre än någon annan. Vi ändrar vår teknik varje dag för att bättre passa våra rådgivares behov.

Om ditt företag har använt samma portföljbokföringssystem (eller ekonomisk planering eller CRM-applikation) under de senaste tio eller tjugo åren, kommer det oundvikligen att finnas något motstånd på ditt kontor mot avgiften att flytta till en helt ny applikation.

Det bästa sättet att hantera förändring är att tilldela en poängperson från din sida som ska försvara förändringen internt och få alla andra ombord ... inklusive personen på ditt kontor som fortfarande använder en mobiltelefon och kontrollerar sin Myspace på sin lunch paus ... du vet vem vi pratar om.

BYGGA EN STARK GRUND

Innan du börjar flytta måste du göra packningen. Ta en lista över alla data du har lagrat i systemet du flyttar från och se till att du vet var du placerar den innan du börjar flytta.

Gå tillbaka till husanalogin - du kommer fortfarande att lägga din signerade kandelabra i vardagsrummet, men nu ligger vardagsrummet i en helt annan del av huset, med olika dimensioner. Utnyttja det nu och spara stress senare.

Orion implementerade en Master Client List (MCL) för att hjälpa dig ta reda på dina data och se till att du inte lämnar något bakom dig. Ta dig tid när du fyller i MCL för att bygga en stark grund. Vi granskar på vår sida för att säkerställa korrekt formatering, men vi vet inte dina kundrelationer som du kommer att göra.

MCL kan bli ganska stor, men den information vi söker kan generellt härledas från ditt CRM, portföljbokföringssystem eller vårdnadshavare. Och på Orion finns det alltid hjälp. Vi har en instruktionsvideo och implementeringskoordinatorer som gärna hjälper dig genom frågor.

KOMMUNIKATION ÄR NYCKEL

Ibland är det lätt att känna sig förlorad. Du är mitt i landet, halvvägs till det nya huset, och överallt ser du allt du ser är rader med sädesfält.

Ibland som det här är det fördelaktigt att dra över, öppna din Maps-app och prata med din co-pilot. Du gör trots allt inte ensam resan.

Om du stöter på problem under din implementering och känner dig förlorad, är det bästa sättet att starta att nå ut till företaget du arbetar med uttrycka dina bekymmer omedelbart, innan du tar en vänster sväng som sätter dig mitt i någon bondedamm .

Orion använder en projektplan-app och en veckomöte agenda för att undvika denna typ av problem. Men vi förstår att det händer en hel del saker på en gång och många inblandade så vi är alltid glada att sitta ner och prata igenom där vi är på projektet och vad som finns kvar så att du har en tydlig färdplan och kan känner dig säker i projektet.

LÅN EN HJÄLPANDE HAND

Ibland måste företaget du arbetar med ställa frågor. Vi vet att det ibland kan vara irriterande, men lita på oss - att få ett snabbt svar tillbaka med den information som behövs kan vara skillnaden i att ditt projekt flyttar ut eller försvinner.

Det är viktigt att behålla tänkesättet att du inte arbetar med ett separat företag utan samarbetar som ett enda team.

Och dessutom beslutade du att gå med din fantastiska nya teknik av en anledning, varför skulle du vilja försena att använda den? Det är som att komma till ditt nya hus och besluta att inte hoppa i den nya poolen direkt.

MOMENTUM är ett kraftfullt

Att ställa in grunden för implementeringen med rena data gör att Orion sedan kan börja vid konvertera dina historiska data, om du har några, men det är bara början.

En historisk datakonvertering tar vårt team ungefär 90 till 120 dagar för att slå samman din historia till vår plattform. Medan våra analytiker arbetar med din historia i bakgrunden, kommer din implementeringskoordinator att arbeta med dig i framkant för att få ditt team utbildat i Orion-systemet.

Du bör ha många resurser och hjälpverktyg tillgängliga från alla andra mjukvaruleverantörer du arbetar med. Vi använder en serie videor, vårt Onboarding Assist Tool och veckovisa möten för att fokusera på att sätta upp nya kontoprocesser, värdepappersklassificeringar, fakturering, rapportering och handelsinställningar samt depåkostnad.

Det är många saker!

Därifrån är Orion-processerna dock nästan klara. Vi kommer att köra prestanda för alla dina kunder och konton under olika intervall och jämföra det med vad du har rapporterat till dina kunder historiskt, för att säkerställa att dina data är rena och färdiga.

Okej, nu är vi klara - gå vila. Du har förtjänat det!

Machiel Vlieland