Ondiz

En romanidé.

Exploring The Burj Khalifa Exploring The Burj Khalifa
Ett av världens största arkitektoniska underverk - och de högsta strukturerna - är Burj Khalifa, som ligger mitt i hjärtat av Dubai Dubai ... Exploring The Burj Khalifa

Ett av världens största arkitektoniska underverk - och de högsta strukturerna - är Burj Khalifa, som ligger mitt i hjärtat av Dubai Dubai. Tack vare denna byggnad och Dubai Mall - världens största köpcentrum, beläget nära världens största fontän, Dubai-fontänen - har området blivit en av stadens mest besökta platser. Även om Burj Khalifa kan vara den största attraktionen på din lista, glöm inte att utforska de omgivande lokala områdena och kaféerna. Få det bästa av ditt besök med vårt lokala perspektiv på det bästa sättet att njuta av Burj Khalifa och dess omgivningar.

Burj Khalifa är hem till ett hotell, prisbelönta restauranger, en nattklubb och några lyckliga invånare i Dubai, bara tillgängligt för allmänheten via en biljett till observationsdäcket, men det omgivande området ger precis tillräckligt med frihet att vandra runt utan invaderar någons integritet. Beläget i Dubai centrum, är hela området fylt med en mängd attraktioner i världsklass; främst Sheikh Mohamed Bin Rashid Boulevard, som kommer till liv under vinternätter; Dubai Opera, som nyligen öppnade; hotell och bostäder som erbjuder en titt på hur livet är lokalt; och naturligtvis en mängd matalternativ.

The Burj Khalifa up close | © Andrew Moore/Flickr

När du ska besöka

Den bästa tiden att besöka området och Dubai i allmänhet är under de kallare höst- och vintermånaderna, när du kan utforska staden i bekväma temperaturer. Även om Boulevard är tillgänglig med bil är det bästa sättet att se det lokala samhället och njuta av naturen med en promenad i området. Vädret vid denna tid på året kommer också att leda till bättre fotografering, utan damm och fuktighet så genomgripande i hela Dubai under sommarmånaderna.

Image result for burj khalifa

Var du kan besöka

Den främsta turistattraktionen och det mest trånga området är bron som förbinder Dubai Mall och Souk Al Bahar - vilket gör det också tyvärr till det bästa stället för en fotosammansättning av Dubai-fontänen med Burj Khalifa i bakgrunden. Gå dock direkt från bron mot Burj och du hittar en mycket mer öppen, mindre trångt utsikt över fontänen med Souk Al Bahar i bakgrunden. Gå ännu längre ner och du kommer att upptäcka en 180-graders utsikt över fontänen, en bättre utsikt över Burj och den verkliga lokala utsikten över området.

Hotel view in Downtown Dubai | © Joi Ito/Flickr

Var du ska äta

Runt Dubai-fontänen, Dubai Mall och Souk Al Bahar finns en mängd olika kaféer, barer och restauranger i världsklass som alla har utsikt över Dubai-fontänen och Burj Khalifa. Du kan ta ett traditionellt arabiskt kaffe på Café Bateel, njuta av en internationell eller arabisk frukost på Social House, gå till Abd El Wahab för en traditionell levantinmåltid eller Baker and Spice för ett urval av västerländska rätter. Området har dock över 100 restauranger och kaféer, så det finns alltid något att välja mellan. Souk al Bahar är ett utmärkt ställe för romantiska middagar på Kanpai, eller för att fånga en match i den skaldjursdrivna sportsbaren Claw, eller att äta shisha och arabiskt te under stjärnorna på Shakespeare & Co. Området är lika surrande på natten som det är hela dagen!

Image result for burj khalifa food

The View Up Top

Låt oss inse det, huvudattraktionen är att se staden från den högsta möjliga punkten. Se till att du bokar dina biljetter i förväg eftersom en spontan resa på dagen kommer att kosta dig dubbelt så mycket. När du går upp, kommer du att upptäcka att observationsdäcket är på 120 th golvet och placerat för att ge dig några av utsikten över land och hav, så ta dig en stund för att njuta av de otroliga sevärdheterna eller ta en kamera och fånga den för eftertiden. Solen kommer att göra sitt jobb och ge dig bra ljus för alla dina foton från middag till solnedgång - så du kan inte gå fel oavsett vilken tid på dagen du besöker.

Sunset views from The Top at the Burj Khalifa | © Elisa Sophia/Flickr

Machiel Vlieland