Ondiz

En romanidé.

How to Have the Best Day Ever in the Rockaways How to Have the Best Day Ever in the Rockaways
Din svårvunna helg är här, och du skulle vilja ha mer än en dag på stranden - men dina Hamptons-vänner har alla bekvämt försvunnit, och dessutom ... How to Have the Best Day Ever in the Rockaways

Din svårvunna helg är här, och du skulle vilja ha mer än en dag på stranden - men dina Hamptons-vänner har alla bekvämt försvunnit, och dessutom har du ett datum med Netflixvänner klockan 9. Inga problem: Fantastisk strandlinje, primo-tittar på människor och eftergifter på nästa nivå är bara en färjetur bort.

VAD ATT TA MED SIG

Vi kommer inte att uthärda dig med det väsentliga, men vi kommer att ge några förslag: Ta med kontanter, eftersom många strandpromenadförsäljare inte accepterar kort. Ett vattentätt telefonfodral är aldrig en dålig idé, och en vattentät Bluetooth-högtalare låter dig spela dina papper (till en respektabel volym, naturligtvis). Men oroa dig inte om du glömmer din Coppertone - NYC Parks Department har just installerat gratis SPF 30-automater på stränder över hela staden, inklusive Rockaway.

KOMMER DIT

Den största nyheten i år är återkomsten av den blåsiga, härliga färjetrafiken. Färjor körs varje timme, med den första som lämnar Wall Street klockan 7:30 och den sista Rockaway-avgången klockan 9:30. på helger. (De stoppar också i Sunset Park.) Det finns snacks, butiker och Wi-Fi ombord, och när du anländer finns det till och med en gratis transfer till olika stränder (från Jacob Riis till Beach 35th Street). Åh, och gissa vad? Det är bara $ 2,75. (Din rörelse, MTA.)

Ett annat värdigt alternativ är Rockaway Beach Bus: För 15 $ (eller $ 25 tur-retur), hopp på en buss som plockar upp på Union Square, LES, Williamsburg eller Bushwick, hjälp dig själv med gratis drinkar (inklusive sprit) och hopp av på stranden du väljer. Din biljett får också rabatter från säljare upp och ner på promenadsträckan.

PICKING A SPOT

Rockaway Peninsula har flera stränder, alla med sin egen vibe. Letar du efter högkvalitativa människor, bekvämligheter och massor av matalternativ? Rockaway Beach är ditt bästa alternativ. För lite färre folkmassor men ändå massor av strandpromenadaktiviteter, ställ in läger vid Jacob Riis. Och om du inte bryr dig mer om en vandring (dvs du inte kan komma hit via ovannämnda färja), gå till Fort Tilden för en vagt postapokalyptisk känsla (på ett bra sätt) och en uppenbarelse av personligt utrymme.

VÄRA ATT Äta

Låter inte: Maten är en av de främsta anledningarna till att vi älskar Rockaways. Börja dagen med en skinka-och-ost-allt-croissant på Rockaway Beach Bakery eller en açai-skål från Beach Bistro 96. Till lunchen, ta en hummerrulle eller stekt musslor på Rockaway Clam Bar, kycklingawarma från Samesa eller vedeldad pizza vid Whit's End. Midt på eftermiddagen, svalna med en paleta från La Newyorkina, och innan du går hem, ta en halvliter på Rockaway Brewing Company eller en piña colada på Connolly's. Åh, och du kommer förmodligen att vilja få en viss legendarisk fisktaco. (Bra baddräkter är stretchiga, eller hur?)

VAD SKA MAN GÖRA

Om din perfekta stranddag inkluderar bad och solbad och ingenting annat, är vi alla för det. Men om du känner för att förgrena dig, kan du hyra en cykel, testa din balans med stand-up paddleboarding (eller paddleboard-yoga), delta i ett beachvolleybollspel eller till och med ta surflektionerà la Hannah Horvath (faktiskt, var inte som Hannah). De mindre atletiskt benägna kan shoppa kaftaner och jumpsuits på lågsäsongen eller ta gratis konserter på Riis Park Beach Bazaar.

Machiel Vlieland