Ondiz

En romanidé.

INTERESTING CHRISTMAS MARKETS IN EUROPE INTERESTING CHRISTMAS MARKETS IN EUROPE
Det är den tiden på året när snön kysser ansiktet, när din hemstad liknar en saga scen, när du kan lukta kanel ... INTERESTING CHRISTMAS MARKETS IN EUROPE

Det är den tiden på året när snön kysser ditt ansikte, när din hemstad liknar en saga scen, när du kan lukta kanel och glögg i luften. Du gissade det - det är jultid. Det jag älskar med det är att var du än landar i världen är stämningen optimistisk och festlig. Fortfarande kan ingenting matcha den rena energin och magin på Europas berömda julmarknader, många som fortfarande följer traditioner som går tillbaka hundratals år tillbaka. Var och en är unik, men här är du sex skäl till varför du bör ta dig till dessa marknader i år.

1. Den äldsta julmarknaden i Europa, Strasbourg, Frankrike

Christkindelsmärik in Strasbourg, France, Christmas market in Strasbourg

Gå tillbaka till 16 th århundrade, Strasbourg, även känd som Europas julhuvudstad, är stolt över att vara värd för den äldsta julmarknaden i Europa, kallad Christkindelsmärik eller marknaden för spädbarnet Jesus. Från den magiska julgran i centrum till hundratals bås som säljer allt från julstrumpor, handskar till pepparkakor och glögg, detta är en upplevelse som kommer att etsas för evigt i ditt minne. Besök på kvällen när myriad fe-lampor vie med stjärnorna på himlen bokstavligen föra himlen ner på jorden.

2. Flytande julmarknad i Vilshofen, Tyskland

Floating Christmas Market in Vilshofen, Germany

Ja, jag vet att listan inte är komplett förrän vi nämner Tyskland, så här är den. Denna pittoreska stad i Bayern är värd för en julmarknad som delvis är på ett fartyg. Under tre helger är strandpromenaden bredvid floden Danube täckt med bås och många evenemang hålls. Det sägs att trälbbscenen här är en av världens största.

3. Underjordisk julmarknad, Valkenburg, Nederländerna

Christmas Markets in Europe

Om du är upphetsad över idén att uppleva lite julförtrollning i en mysig, underjordisk grotta, gå sedan rakt mot den här. Hålls i 12 th århundradets passager som ligger under resterna av ett slott, det har allt du förväntar dig av en traditionell julmarknad - bås som säljer festliga memorabilia, mat och dryck. Förutom att bläddra i båsarna kan du njuta av de imponerande väggmålningarna och skulpturerna i grottan och ett romantiskt kapell som går tillbaka till 18 th århundrade. I dagar av tidigare använde riddare dessa passager för att fly.

4. Julmarknad för vuxna, Santa Pauli, Hamburg, Tyskland

Christmas Markets in Europe

Första saker först, landa inte här tillsammans med barn, det är strikt avsett för vuxna. Traditionell julatmosfär ger plats för denna erotiska temamarknad som har sexshower, striptease och bås som säljer sensuella presenter. Skandal inte om du tycker att jultomten ger dig en varvdans. Det är inte på något sätt billigt eller vulgärt, bara mycket erotisk .

5. Sjungande julgran på Wiehnachtsmärt, Zürich, Schweiz

Christmas Markets in Europe, Singing Christmas tree

Det här är det sötaste du någonsin kommer att se till jul - en hel julgran där traditionella dekorationer ger plats för vertikala plattformar, med barn klädda i söta röda mössor sjunger julesång i röster som inte kan misslyckas med att dra ett ackord i ditt hjärta. Mer än 90 musikaliska föreställningar äger rum under veckorna. Marknaden är naturligtvis en glädje att ströva omkring med många godbitar som erbjuds. Tänk ostfondue och härliga julgodisar.

6. Jul i jultomten hem, Rovaniemi, Finland

Christmas markets in Europe

Vilket bättre sätt att fira festivalen än att vara i jultomten hemstad nära polcirkeln. Ingen annan än jultomten själv förklarar att han öppnar SantaPark-julen och det som följer är nästan två månader med magiska händelser och festliga traditioner. Tänk älvor som serverar drycker, skridskoåkning, ett bageri som drivs av fru pepparkakor och möjligheter för barn att sitta på jultomten och ta alla de önskemål som faktiskt går i uppfyllelse vid julen. Det är en dröm som går i uppfyllelse för alla barn.

Machiel Vlieland