Ondiz

En romanidé.

Men’s Fashion Basics – Part 100b – A Formal Round-Up Men’s Fashion Basics – Part 100b – A Formal Round-Up
En formell round-up Så låt oss dyka rakt tillbaka i det, ska vi? Passar när det gäller jackan, se till att den kramar ... Men’s Fashion Basics – Part 100b – A Formal Round-Up
En formell round-up

Så låt oss dyka rakt tillbaka i det, ska vi?

suits

När det gäller jackan, se till att den kramar dina axlar, är smal i kroppen och att den täcker din botten.

Byxorna ska vara smala, inte magra och ha en paus som passar din personliga smak - jag brukar ta en liten paus så att jag kan visa lite strumpa när jag går eller sitter.

Höglapplar är mer affärsmässiga, medan ett topplapel kommunicerar elegans och kraft. Antalet knappar och ventiler är ditt förbehåll.

För din första kostym, gå efter något i en solid marinblå eller grå och sedan expandera därifrån - vinrött, oliv, kaki och franska blå är alla genomförbara alternativ. Svart är ALDRIG lämpligt för affärer eller dagtid (om du vill ha något liknande, gå till kolgrått istället), men kan se väldigt modernt och snyggt ut när du bär på kvällen.

Så länge kostymen passar dig ordentligt, kan du klä upp eller ner efter din smak. Tänk klädtröjor, grenadinband och Derby-skor eller neutrala t-shirts, tränare och chambray-tröjor.

Blazers / sportrockar

Samma passform som kostymjacka men klippa lite kortare längd. De kan fortfarande ha solida färger men jag tenderar att tro att de ser bättre ut när de har ett mönster eller intressant färg som brunt fönsterrutekontroll, marinpläd eller pastellfärger.

Leta efter jackor som har mjukare axlar och minimal foder för en bekväm passform som känns mer som att ha på en skjorta än en jacka. Prova att koppla ihop dem med allt från en klassisk jeans- och t-shirtkombination till ett par corduroybyxor och en rugbytopp.

Och glöm inte att lägga till en blomning med en fickficka.

Väst

Jag brukar måla ner på dessa eftersom de verkar vara klippta lite stora i de flesta butiker.

Om du vill bära för affärer, leta efter 100 procent ullversioner och välj neutrala, tidlösa färger. Du kan också plocka upp dem i material som tweed och corduroy, som är lite mer avslappnade och kan kopplas ihop med andra robusta föremål som jeans, flanelltröjor och tees.

Smoking

Ta detta på allvar eftersom det är den gången du behöver se ditt bästa ut. Det finns också många riktigt bra tuxedos tillgängliga till rimliga priser just nu och på lång sikt sparar du pengar på att hyra.

Se till att passformen är rakkniv och gå i en i svart ull eller bomull med en grosgrainlapp och matchande fluga.

För en klassisk look, koppla ihop den med en vit fransk manschettklänning. Om du vill utnyttja din tuxjacka mer, varför inte försöka kombinera den med ett par svarta jeans och en vit t-shirt?

Coats

Om pälsen regelbundet kommer att bäras över en kostym ska du se till att det finns lite extra utrymme i axlarna. Sikta annars för en tuff passning och längd som slutar ett par tum över knäna.

Vilken typ av päls du får är upp till dig. Min favorit har alltid varit en marinblå ärtrock eftersom det är (du gissade det) mångsidig, enkel och klassisk - jag kan bära den med ganska mycket allt i min garderob.

Formella skor

Du borde leta efter: ett par svarta tåskor av svart mössa, ett par bruna Oxfords, några vinröd penny loafers, några solbruna brogues och eventuellt några mockavarianter av ovanstående för bra mått.

Som alltid är det viktigt att hålla dem rena och väl underhållna. Ingenting förstör ett bra utseende, särskilt en kostym, mer än ett par skitiga, oupphörda skor. Eller Crocs.

Tillbehör Round-Up

Mössor, halsdukar och paraplyer - igen, detta kommer till personliga preferenser men det tenderar att fungera bäst när du följer detta råd: om du tenderar att bära en hel del färg och mönster i din vardagsgarderob, håll dig fast vid solida, neutrala färgade bitar för att förankra ditt utseende. Men om du tenderar att vara en mer solid, neutral person redan, varför inte använda dessa tillbehör för att lägga lite djup och karaktär till dina kläder?

Slipsar och fickfack - detta är definitionen av personlig smak och stil så mitt enda råd är detta: du kan aldrig ha för många av någon av dem.

Slipsar, krage och andra vintage tillbehör - snälla, för min egen förnuft, använd dessa korrekt och på det sätt som de utformades. Ingenting gör mig galen mer än en kille som bär en slipsstång med en kofta eller väst (för att ditt slips redan är säkrat på plats med kläderna) eller en krage som inte har något slips. Urgh.

Bälten - läder, mocka eller hästhår, se alltid till att de matchar dina skor.

Handskar - läder eller ull, undvik fingerlös stil och håll dig fast vid en neutral färg för maximal mångsidighet.

Machiel Vlieland